Welkom bij Koor Karakter!

Kerstconcert 2021

Op 11 december zullen we, volgens vaste traditie, ons jaarlijkse kerstconcert houden in de KruisherenKapel te Uden.

Het programma zal bestaan uit het Oratorio de Noël, gelardeerd met bijpassende kerststukken uit ons repertoire. U kunt toegangskaarten bestellen via info@koorkarakter.nl.

We hopen u te zien!

Carmina Burana

Na een periode van culturele stilte, staat het stoplicht weer op groen om onze stemmen te laten horen.

In mei hebben we helaas afscheid moet nemen van ons erelid Pim Wentink. Hij was medeoprichter en jarenlang voorzitter van ons koor. Hij stak veel vrije tijd in het organiseren van uitvoeringen en concerten in binnen en buitenland voor Koor Karakter.

Ter nagedachtenis en als eerbetoon aan Pim geeft Koor Karakter een concert waarin de Carmina Burana van Carl Orff wordt uitgevoerd. Dat concert gaat plaatsvinden tegen de zomer van 2022.

Op 9 oktober a.s. zullen we al een voorproefje geven, in de vorm van een bloemlezing uit de Carmina Burana, aangevuld met bijpassende stukken uit ons repertoire.

Plaats: Op het plein tegenover de H&M te Uden.
Datum en Tijd: zaterdag 9 oktober 2021, aanvang 14:00 en 15:00 uur.
Entree: gratis en een vrije gift.

Het positief financieel resultaat van de grote uitvoering in 2022 komt geheel ten goede aan de Stichting WensAmbulance Brabant.

Zij hebben Pim met een rit naar zee een prachtige dag bezorgt. De Wensambulance zal aanwezig zijn tijdens het concert. Uw komst helpt ons om dit geweldige initiatief te kunnen ondersteunen!

Deelnemen?

We willen ook anderen de gelegenheid geven, om aan dit mooie concert deel te nemen. Ben je zanger(es), heb je de Carmina al eerder gezongen en wil je als projectzanger meedoen, dan ben je van harte welkom! Je kunt meedoen met onze woensdagavond repetities in De Schakel in Volkel (20.15 – 22.30 uur), maar in elke geval wordt je verwacht op de repetitie op de zaterdag van het concert zelf. De voorlopige dagindeling van de uitvoeringsdag is als volgt:

  • We repeteren van 10.00 tot 14.00 uur in De Schakel in Volkel
  • Daarna gaat de repetitie verder op de uitvoeringslocatie, tot ongeveer 18.00 uur
  • Tenslotte geven we daar de uitvoering om 19.30 uur.

De kosten voor deelname zijn € 40,=. Meldt je aan door een e-mail te sturen aan info@koorkarakter.nl.

The Armed Man en de Brabant Symfonie

We werken toe naar een prachtige nieuwe voorstelling!

In samenwerking met onze muzikale vrienden uit Lippstadt zullen we met groot orkest in Uden, begin 2022, The Armed Man en de Brabant Symfonie ten uitvoering brengen!