Kwaliteits Koor Karakter

The Young Messiah is een door Tom Parker gemaakte, seventies bewerking van Händels Messiah. Het is een frisse uitvoering in de sfeer van Hair, Jesus Christ Superstar en Little Shop of Horrors.

Koor Karakter gaat The Young Messiah in mei en juni 2017 op verschillende plaatsen uitvoeren. Zie de agenda voor data en locaties.

 

Agenda Koor Karakter
2 juni 2017, 20:30 uur Young Messiah Gemeentehuis Uden
3 juni 2017, 20:00 uur Young Messiah Podiumzaal, Noordkade Veghel
5 juni 2017, 15:00 uur Young Messiah St. Matthiaskerk, Oploo
30 juni 2017 Muzikaal Uden BrabantZorg locatie St. Jan, Uden
10 december 2017 Dickensfestijn Druten (Gld.)
23 december 2017 Koor Karakter Kerstconcert KruisherenKapel Uden
Trial by Jury

Trial by Jury is een satirische, komische opera, geschreven door Gilbert & Sullivan. Het stuk werd voor het eerst in 1875 in Londen opgevoerd en het wordt door sommigen als “waarschijnlijk de meest succesvolle Britse operette in 1 bedrijf aller tijden” omschreven (Bron: Wikipedia)

Trial by Jury 2Het betreft het onwaarschijnlijke verhaal van de rechtszaak rondom het verbreken van een huwelijksbelofte en de niet geheel onbevooroordeelde positie van de rechter en de volksjury in het proces.

Zowel de rol van de mooie, vreselijk tekort gedane Angelina (plaintiff) als die van Edwin, de schijnbaar onverbeterlijk losbandige onverlaat (defendant) worden door eigen Koor Karakter-solisten gespeeld. In de loop van het najaar zal het stuk klaar zijn voor presentatie.

Via de nieuwsbrief wordt u van onze voorstellingen op de hoogte gehouden. Schrijf u nu in voor de Koor Karakter Nieuwsbrief.

Koninklijk Korenfestival 2016

Koor Karakter heeft op 16 mei meegedaan aan het Koninklijk Korenfestival in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Het korenfestival trok meer dan 2500 bezoekers. Het publiek in de Grote Zaal van het prachtige gebouw was razend enthousiast.

Concertgebouw voorgevel

Het Ave Verum (met onze eigen solisten Nellie van Dommelen en Susanne Wiersma) klonk hemels als nooit tevoren in de unieke akoestiek van de zaal en het applaus was navenant. Ook het Kyrie uit de Misa Criolla en Because we believe (beide met eigen solist Roan Raymakers) werd met groot applaus gewaardeerd. De inspirerende sfeer van het Concertgebouw bracht alle leden van het koor op een hoger niveau en we zijn er trots op dat Koor Karakter haar naam weer eer heeft aangedaan. Klik hier voor de prachtige beelden.

logo_karakter_BIG

Toon karakter en zing!