Koor Karakter

 

 

TICKETS BESTELLEN

 

Reserveer 4 en 6 mei 2018 !!!

 

Met een enthousiast team werken we momenteel aan een nieuw, groot muziekproject dat we op 4 en 6 mei in Uden gaan uitvoeren. Een project met een uitdaging, waarin we ons als koorzangers muzikaal kunnen uitleven en waarin we samen kunnen werken met een groot aantal Udense (muziek)partners.

Wij nemen u mee op een muzikale reis door de tijd. Een reis waarbij de vrijheid wordt gevierd, maar waar ook wordt stilgestaan bij de mensen die geen vrijheid hadden en hun land zijn ontvlucht.

Vanaf de 1e WO waarbij vluchtelingen in Uden onderdak vonden, via de tweede wereldoorlog naar de hedendaagse vluchtelingen. Een vlucht naar vrijheid, een hunkering naar geborgenheid en liefde.

Met meer dan 150 zangers en een mooie mix van verschillende muziekstijlen mag u wat verwachten: The Armed Men van Jenkins, Mozart’s Dies Irea, Home van Dotan, stukken van Carl Orff, Queen en Barbra Streisand. Bereidt u zich ook voor op stukken uit bekende musicals zoals The Phantom of the Opera, Les Miserables, West Side Story en Soldaat van Oranje en laat u meevoeren op de weg naar vrijheid en romantiek op 4 mei en op 6 mei.

De voorstelling op 4 mei wordt gestart met een passende, gezamenlijke dodenherdenking op groot scherm.

We zijn trots te kunnen melden dat onze Udense collega-koren Zangroep Kadanz, Gospelkoor Adaja, Popkoor Sprightly, Jongerenkoor Deux Bornes en kinderkoor De Drieklank enthousiast met Vluchtige Liefde mee doen!

Regie: Gerda Klievink.
Dirigent: Lex Wiersma.

Kaarten zijn te bestellen via www.markantuden.nl.

Projectleden kunnen hier inloggen voor actuele projectinformatie. Als u niet mee kunt doen maar toch graag een bijdrage levert, kunt u het project ook financieel ondersteunen.

DONEER


Koor Karakter heeft The Young Messiah in juni 2017 op verschillende locaties uitgevoerd.

The Young Messiah is een door Tom Parker gemaakte, seventies bewerking van Händels Messiah. Het is een frisse uitvoering in de sfeer van Hair, Jesus Christ Superstar en Little Shop of Horrors.

Originele LP-hoes van The Young Messiah, in de uitvoering van Koor Karakter.

 


Agenda Koor Karakter
18 maart 2018 Alpe d’Huzes Benefiet Rabobank Theater Markant, Uden
28 maart 2018 Hamlet, Opera2Day Theater Markant, Uden
4 en 6 mei 2018 Vluchtige Liefde Theater Markant, Uden

Koninklijk Korenfestival 2016

Koor Karakter heeft op 16 mei 2016 meegedaan aan het Koninklijk Korenfestival in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Het korenfestival trok meer dan 2500 bezoekers. Het publiek in de Grote Zaal van het prachtige gebouw was razend enthousiast.

Concertgebouw voorgevel

Het Ave Verum (met onze eigen solisten Nellie van Dommelen en Susanne Wiersma) klonk hemels als nooit tevoren in de unieke akoestiek van de zaal en het applaus was navenant. Ook het Kyrie uit de Misa Criolla en Because we believe (beide met eigen solist Roan Raymakers) werd met groot applaus gewaardeerd. De inspirerende sfeer van het Concertgebouw bracht alle leden van het koor op een hoger niveau en we zijn er trots op dat Koor Karakter haar naam weer eer heeft aangedaan. Klik hier voor de prachtige beelden.

logo_karakter_BIG

Toon karakter en zing!