Welkom bij Koor Karakter!

Kerstconcert 2021

Op 11 december zullen we om 14.30u. ons jaarlijkse kerstconcert houden in de KruisherenKapel te Uden! Wat wordt het mooi… met harp en strijk kwintet en solisten!
Het kerstconcert duurt tot ongeveer 70 minuten. Kaartjes à 15 euro bestellen? dat kan via info@koorkarakter.nl

Bij binnenkomst wordt ivm de corona maatregelen gecontroleerd  mbv de QRcode en zal binnen 1,5 meter afstand worden gehouden.

Het programma zal bestaan uit het Oratorio de Noël, gelardeerd met bijpassende kerststukken uit ons repertoire. U kunt toegangskaarten bestellen via info@koorkarakter.nl.

We hopen u te zien!

‘The Armed Man’ van Karl Jenkins; door Koor Karakter, Konzertchor Lippstadt en het Zuid Nederlands Begeleidingsorkest

We werken toe naar een prachtige nieuwe voorstelling op 4 en 5 mei 2022.

In samenwerking met onze muzikale vrienden uit Lippstadt, Konzertchor Lippstadt en gastzangers zullen we met symfonieorkest  “Zuid Nederlands Begeleidingsorkest”in Uden, begin 2022, ‘The Armed Man’ en de Brabant Symfonie ten uitvoering brengen!

Gastzangers die ‘The Armed Man’ reeds kennen, zijn van harte welkom om mee te komen zingen!

Op 4 mei zingen we in Lippstadt, op 5 mei zingen we in Theater Markant te Uden.

 

Ook brengen we Carmina Burana, juli 2022

In mei 2021 hebben we helaas afscheid moet nemen van ons erelid Pim Wentink. Hij was medeoprichter en jarenlang voorzitter van ons koor. Hij stak veel vrije tijd in het organiseren van uitvoeringen en concerten in binnen en buitenland voor Koor Karakter.

Ter nagedachtenis en als eerbetoon aan Pim geeft Koor Karakter een concert waarin de Carmina Burana van Carl Orff wordt uitgevoerd. Dat concert gaat plaatsvinden tegen de zomer van 2022.

Op 9 oktober 2021 is in het centrum van Uden een voorproefje ge geven, in de vorm van een bloemlezing uit de Carmina Burana, aangevuld met bijpassende stukken uit ons repertoire.

Het positief financieel resultaat van de grote uitvoering in 2022 komt geheel ten goede aan de Stichting WensAmbulance Brabant.

Zij hebben Pim met een rit naar zee een prachtige dag bezorgt. De Wensambulance zal aanwezig zijn tijdens het concert. Uw komst helpt ons om dit geweldige initiatief te kunnen ondersteunen!

Deelnemen aan de uitvoering van Carmina Burana in 2022?

We willen ook anderen de gelegenheid geven, om aan dit mooie concert deel te nemen. Ben je zanger(es), heb je de Carmina al eerder gezongen en wil je als projectzanger meedoen, dan ben je van harte welkom! Je kunt meedoen met onze woensdagavond repetities in De Schakel in Volkel (20.15 – 22.30 uur), maar in elke geval wordt je verwacht op de repetitie op de zaterdag van het concert zelf. De voorlopige dagindeling van de uitvoeringsdag is als volgt:

  • We repeteren van 10.00 tot 14.00 uur in De Schakel in Volkel
  • Daarna gaat de repetitie verder op de uitvoeringslocatie, tot ongeveer 18.00 uur
  • Tenslotte geven we daar de uitvoering om 19.30 uur.

De kosten voor deelname zijn € 40,=. Meldt je aan door een e-mail te sturen aan info@koorkarakter.nl.