Koor Karakter

Vluchtige Liefde

Reserveer 4 en 6 mei 2018 !!!

Met een enthousiast team werken we momenteel aan een nieuw, groot muziekproject dat we in het voorjaar van 2018 in Uden gaan uitvoeren. Een project met een uitdaging, waarin we ons als koorzangers muzikaal kunnen uitleven en waarin we samen kunnen werken met een groot aantal Udense (muziek)partners.

Nu is het in 2018 precies een eeuw geleden dat de eerste wereldoorlog afliep. Uden bood in de eerste wereldoorlog onderkomen aan oorlogsvluchtelingen en daarom is Uden op veel, indrukwekkende manieren verbonden met die periode. Een mooi thema om onze voorstelling aan te verbinden.

Het verhaal vertelt, veelal zingt, in de vorm van een groot aantal muziekstukken over de bevrijding, liefde, vluchtelingen en romantiek in de tijd van weleer en van vandaag de dag.

We hebben Gerda Klievink, een regisseur die met dit soort grote projecten ervaring heeft, in kunnen schakelen om het script te schrijven en de regie te voeren over Vluchtige Liefde.

Inmiddels zijn we trots te kunnen melden dat onze Udense collega-koren Kadanz, Adaja, Sprightly en Deux Bornes enthousiast op de uitnodiging om mee te doen hebben gereageerd. We zullen met meer dan 100 koorzangers en -zangeressen op het podium staan!

De voorstellingen vinden plaats op 4 en 6 mei 2018 te Uden. Op 4 mei zullen we de herdenking passend en waardig opnemen in het avondprogramma vóór de voorstelling.

U kunt mee doen! Klik hier om u als projectlid voor Vluchtige Liefde aan te melden. Als u zich al aangemeld heeft kunt u hier inloggen voor actuele projectinformatie. Als u niet mee kunt doen maar toch graag een bijdrage levert, kunt u het project ook financieel ondersteunen.

DONEER


Koor Karakter heeft The Young Messiah in juni 2017 op verschillende locaties uitgevoerd.

The Young Messiah is een door Tom Parker gemaakte, seventies bewerking van Händels Messiah. Het is een frisse uitvoering in de sfeer van Hair, Jesus Christ Superstar en Little Shop of Horrors.

Originele LP-hoes van The Young Messiah, in de uitvoering van Koor Karakter.

 


Agenda Koor Karakter
18 maart 2018 Alp d’Huzes Rabobank Theater Markant, Uden
28 maart 2018 Hamlet, Opera2Day Theater Markant, Uden
4 en 6 mei 2018 Vluchtige Liefde Theater Markant, Uden

Koninklijk Korenfestival 2016

Koor Karakter heeft op 16 mei 2016 meegedaan aan het Koninklijk Korenfestival in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Het korenfestival trok meer dan 2500 bezoekers. Het publiek in de Grote Zaal van het prachtige gebouw was razend enthousiast.

Concertgebouw voorgevel

Het Ave Verum (met onze eigen solisten Nellie van Dommelen en Susanne Wiersma) klonk hemels als nooit tevoren in de unieke akoestiek van de zaal en het applaus was navenant. Ook het Kyrie uit de Misa Criolla en Because we believe (beide met eigen solist Roan Raymakers) werd met groot applaus gewaardeerd. De inspirerende sfeer van het Concertgebouw bracht alle leden van het koor op een hoger niveau en we zijn er trots op dat Koor Karakter haar naam weer eer heeft aangedaan. Klik hier voor de prachtige beelden.

logo_karakter_BIG

Toon karakter en zing!