Welkom bij Koor Karakter!

Kaarten voor Het Stabat Mater van Karl Jenkins op zaterdagavond 4 mei 2024
Kaarten bestellen voor de voorstelling van zaterdagavond 4 mei kan hier.


Over de voorstelling Stabat Mater

Op de avond van 4 mei, de dag van Dodenherdenking, brengen wij Het Stabat Mater van Jenkins. Het Stabat Mater is een stuk dat geschreven werd over het bijstaan van moeder Maria, staande bij haar gekruisigde zoon Jezus.
Op 4 mei herdenken we met Het Stabat Mater de verschrikkingen van oorlog, en de zonen en dochters die overleden zijn door oorlogsgeweld. We starten om 19.30u, met een inleiding van de dirigent. Om 19.45 sluiten de deuren. We zullen om 20.00u gezamenlijk Dodenherdenking invullen met The Last Post, om daarna Het Stabat Mater aan u te laten horen.

Projectkoor
Eerder dit jaar riepen we zangers op om zich aan te sluiten bij Koor Karakter en mee te zingen met Het Stabat Mater van Karl Jenkins. Dit was succesvol en inmiddels vormen we met zo’n 60 zangers een prachtig koor. Samen met een Syrische en Nederlandse soliste en begeleiding door een orkest zullen wij dit concert op zaterdagavond 4 mei 2024 ten gehore brengen in de Kruisherenkapel te Uden. Dit alles onder leiding van onze inspirerende dirigent Lex Wiersma.

Verhalen insturen
Tot 7 april is het mogelijk om een gedicht of kort verhaal in te sturen dat ten gehore wordt gebracht op de voorstelling van 4 mei. De verhalen en gedichten worden door een jury beoordeeld en de meest treffende worden voorgelezen. Kijk hier voor meer informatie.

We hopen u te zien bij deze voorstelling, waarin verstilling is, maar ook klanken van troost en kracht zullen klinken.