Meedoen met ons koor? De motivatie van Kees.

Een muzikaal moment voor jezelf.

“Als je eenmaal het ritme en de stijl van een nummer te pakken hebt dan doet dat wat met je!”

Kees is één van de 6 tenoren die ons koor rijk is. “Wanneer je zingt, is je stem je instrument en dat is niet altijd gemakkelijk maar wel ontzettend leuk om zo muziek te maken. Als je dat goed voor elkaar krijgt breng je ook echt de boodschap van de muziek over aan je publiek”.

 

Waarom Koor Karakter?

“Ik houd van een beetje uitdaging. Niet zomaar een standaardrepertoire of zeemanskoor meedein-muziek, maar dat er echt iets van je gevraagd wordt en dat dan op een zo goed mogelijke manier uitvoeren. Dat en de variatie in het repertoire zijn dingen waar ik echt blij van word. Onze uitvoering van The Armed Man afgelopen jaar in Lippstadt en in Uden vond ik echt prachtig. Toen ik het terug luisterde was ik aangenaam verrast over hoe goed het eigenlijk klonk”.

 

We zijn in deze tijd natuurlijk bezig met kerstnummers op ons repertoire. Welke kerstmuziek geeft jou een mooi kerstgevoel?

“Ons hele repertoire bestaat uit meerstemmige nummers. Dat vind ik ook het mooie aan de kerstnummers. Hoe eenvoudig de melodie misschien ook is, door de meerstemmigheid krijgt zo’n nummer karakter en wordt het echt mooi. Als je eenmaal het ritme en de stijl te pakken hebt dan doet dat wat met je. En dit breng je dan ook over op je publiek”.

 

Tot slot: heb je nog een mooie kerstboodschap voor de lezers van dit artikel?

“Dat je zeker naar ons Kerstconcert moet komen luisteren, want dat is echt de moeite waard. Ik wens iedereen toe zo ook in het ritme en stijl van kerst te komen”!

[Terug naar de startpagina]