Meedoen met ons koor? Het verhaal van Ernest.

Een muzikaal moment voor jezelf.

 

“Een Oekraïens kerstnummer, dat is toch supermooi in deze tijd”.

Ernest, enthousiast lid, zingt bij koor Karakter sinds 2020.

Hij houdt van zingen in een koor omdat je leert om samen nummers mooi te laten klinken. “Je leert van de dirigent de zangtechniek, maar je leert ook luisteren naar elkaar en sámen muziek maken. Zo is zingen in het koor niet alleen leuk, maar ook serieus als we samen proberen het mooi en goed te laten zijn”.

 

Waarom koor Karakter?

Het is fijn als een club bij je past! Ik voel me thuis bij koor Karakter, omdat er gestreefd wordt naar kwaliteit en omdat er veel variatie is in de muziek. Van musical tot operette tot aan betere popmuziek! Maar ook gewoon omdat het een leuke club mensen is met allemaal hetzelfde doel: mooie muziek maken”. Vaak luister ik terug wat we gezongen hebben en wat er gebeurt in het geheel. Dan hoor ik waar ik op moet letten of waar ik nog aan kan werken. Maar bezig zijn met muziek in al haar facetten zorgt, denk ik, dat het ook voor het publiek mooier wordt om naar te luisteren.

 

We zijn in deze tijd natuurlijk bezig met kerstnummers op ons repertoire. Welke kerstmuziek geeft jou een mooi kerstgevoel?

Veel kerstmuziek heeft zijn oorsprong buiten Nederland, bijvoorbeeld in Duitsland en Engeland. Deze variatie van verschillende kerstnummers in verschillende talen geeft me een mooi kerstgevoel. Het kerstgevoel is van overal en alle tijden. Ik hoop dat we dat over kunnen brengen. Zo is één van de kerstliederen een Oekraïens lied: “Carol of the bells”. Een prachtig kerstlied!

 

Tot slot: heb je nog een mooie kerstboodschap voor de lezers van dit artikel?

“Een vredige en muzikale kerst” zou ik iedereen gunnen. En zeker in deze tijd zeer van toepassing natuurlijk! Ik hoop dit gevoel tijdens ons concert te kunnen overbrengen! 

[Terug naar de startpagina]