Over Karakter

Kwaliteitskoor Karakter werd door enkele enthousiaste mensen, waaronder de huidige artistiek leider en dirigent Lex Wiersma, in maart 2007 te Boekel opgericht. De reacties van de Gemeente Boekel en de regio waren zeer positief. Het koor telt inmiddels ongeveer 60 leden.

Kwaliteitskoor Karakter heeft als doelstelling om een zo hoog mogelijke kwaliteit op amateurbasis te behalen met een zo laag mogelijke drempel naar klassieke muziek. Dit natuurlijk voor een breed publiek. Oog- en oorstrelend en vooral niet stoffig! In dat kader behoren klassieke pop en populaire melodieën eveneens tot het repertoire.

In haar relatief korte bestaan heeft Koor Karakter vele uitvoeringen verzorgd waaronder de operette ‘Im Weissen Rössl’, de rockmusical Jesus Christ Superstar, Carmina Burana en niet te vergeten de jaarlijkse kerstconcerten in Dickenskleding. Onder ‘Repertoire‘ kunt u deze activiteiten terugvinden en bekijken.

De artistieke en muzikale leiding van Kwaliteitskoor Karakter is in handen van Lex Wiersma, een begaafd en toegenegen dirigent. Lex Wiersma is ook een van de initiatiefnemers rondom de oprichting van Kwaliteitskoor Karakter geweest.