Nieuws & Karakteristieke Herinneringen

Koor Karakter kijkt terug op prachtige optredens en berichten in de media.

Met veel voldoening kijken we terug op onze prachtige Christmas Dinner Show in december 2023.

In samenwerking met restaurant Jambon in Uden werd een toepasselijk kerstmenu geserveerd, waarbij het koor tussen de gangen door haar kerstrepertoire ten gehore bracht. Het was een sfeervolle avond op culinair niveau.

 

 

 

 

 

Met veel plezier kijken we terug op ons prachtige kerstconcert in de Kruisherenkapel in Uden.

Onder grote belangstelling brachten we stemmige kerst-liederen, waarbij meezingen was toegestaan.

Onder begeleiding van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest en met de steun van 4 solisten werd het Oratorium de Noël van Saint-Saëns gebracht.

Het geheel werd afgesloten met enkele sfeervolle kerstliederen.

Volgens velen een warm, kwalitatief hoogstaande uitvoering waarin Koor Karakter, onder leiding van haar vaste dirigent Lex Wiersma, zich van haar beste zijde liet zien en horen.

Luister hier naar onze uitvoering van Karl Jenkins’ Healing Light:

Healing light

 

 

Ook een groot succes: Het 15 jarig jubileum concert van
Koor Karakter!

Koor Karakter bestaat 15 jaar!

Koor Karakter heeft op zondag 17 juli 2022 een concert ten gehore gebracht bij Koffiehuis “De Nistel” in Nistelrode. Op het terras, omgeven door de prachtige parktuinen, genoot men van een verfrissend drankje terwijl men luisterde naar een zeer gevarieerd programma van het koor.
Don’t stop me now van Queen is een van de nummers die Koor Karakter zingt, maar ook liederen van Jenkins, Leonard Cohen en zelfs Vivaldi en de gospel Burden Down staan op ons programma. De entree was gratis; iedereen was welkom!

Koor Karakter bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste zangers, en geeft regelmatig uitvoeringen en concerten. Vorig jaar heeft het koor op 4 en 5 mei in Lippstadt, Duitsland, en in Theater Markant in Uden The Armed Man van Karl Jenkins uitgevoerd, als concert voor Vrijheid en Vrede i.v.m. de oorlog in Oekraïne.
Ook geven wij ieder jaar sfeervolle kerstconcerten.

 

Op donderdag 5 mei 2022 zongen we in theater Markant te Uden
‘The Armed Man’ van Karl Jenkins; met Koor Karakter, Konzertchor Lippstadt en het Zuid Nederlands Begeleidingsorkest. Het Zuid Nederlands Begeleidingsorkest speelde tevens de Brabant Symfonie van Sjef van Rooij, een symfonie die de luisteraar in meeneemt naar de pracht van het Brabantse land.
Op woensdagavond 4 mei zongen we dezelfde voorstelling in Lippstadt, en speelde het orkest de 5e symphonie van Beethoven. Dit alles onder de muzikale leiding van Lex Wiersma en Burkhard Schmitt.

Lees hier het artikel van Dtv over onze voorstelling op donderdagavond 5 mei 2022 in Theater Markant. 

Bekijk hier onze PowerPoint presentatie, Koor Karakter – van 2007 tot nu!

Kerstconcert 11 december 2021: een geslaagd concert!

Tussen de lockdowns in heeft Koor Karakter met harpiste, strijkkwintet en solisten, binnen de geldende maatregelen een prachtig kerstconcert laten klinken! We zongen onder andere het Oratorio De Noël en andere mooie kerststukken. We hebben ervan genoten!

 

Mei 2021:

In mei 2021 hebben we helaas afscheid moet nemen van ons erelid Pim Wentink. Hij was medeoprichter en jarenlang voorzitter van ons koor. Hij stak veel vrije tijd in het organiseren van uitvoeringen en concerten in binnen en buitenland voor Koor Karakter.

Met hulp van Stichting Wensambulance is Pim in zijn laatste dagen met zijn dierbaren naar zee geweest en hebben hem een prachtige dag bezorgd. Pim zijn wens was dat het koor Carmina Burana zingt, in nagedachtenis van hem. We willen dit gedegen en op een mooie locatie gaan uitvoeren waarbij de opbrengst gaat naar stichting Wensambulance.

Oefenen tijdens de lockdown…

Zie hier een artikeltje over Oefenen met het koor in Lockdown in het Udens Weekblad van 15-4-2020…

November 2019 “Duivels Dilemma”

Koor Karakter heeft, samen met Koskoier, Balletschool Chantal van de Water en Het Udens College, de voorstelling Duivels Dilemma uitgevoerd! Een mooie impressie met foto’s vindt u hier op de Facebookpagina van Projecten met Karakter.

Een muzikale voorstelling over verleiding, verzet en een kus van de Duivel. Na het succes van Vluchtige Liefde maakten we nu een totaal nieuwe voorstelling waarbij zang wordt aangevuld met muziek, theater en spannende dans.

In dit weekend van Allerzielen, Allerheiligen en Halloween werd u meegevoerd in een strijd tussen de Duivelse Handelaar en de Poortwachter van het dodenrijk. Rijke burgers menen hun onsterfelijkheid te kunnen kopen, ten koste van het gewone volk.

In deze strijd speelt de liefde van de Handelaar voor het volkse meisje Elena een belangrijke rol. Is geluk en eeuwig leven te koop of moeten we accepteren dat de dood bij het leven hoort en dat zelfs liefde de dood niet kan overwinnen? Elena stond voor dit duivels dilemma, in een voorstelling over sociale uitsluiting en ongelijke kansen. Gaat ze voor de kus van de Duivel of kiest ze voor haar sterfelijke ziel?

Met muziek uit o.a. Les Misérables, Dracula, Jekyll and Hyde, opera muziek uit Romeo et Juliette en Dido and Aeneas, afgewisseld met stukken als de Parelvissers en topsongs van Queen.

Deze muziektheater productie werd uitgevoerd door Koor Karakter, Koor Koskoier (Gemert), Dansschool Chantal van de Water en diverse acteurs, met decors gemaakt door leerlingen van het Udens College.

Januari 2019 Paradiso Amsterdam

Koor Karakter zingt in Paradiso Amsterdam. In de prachtige akoestiek van Paradiso klinkt het koor met pianobegeleiding van onze dirigent Lex Wiersma enorm krachtig. Een aandachtig publiek maakt de sfeer nog intenser.

December 2018 Kerstconcerten

Wat hebben we de afgelopen weken genoten van de Dickens optredens in Padua, Uden Museum voor Religieuze Kunst, Drunen Kerstmarkt, Druten Dickens Festijn en Veghel Noordkade en ons kerstconcert op 22 december in de Kruisherenkapel te Uden!
Bij het kerstconcert zongen we voor pauze, gedirigeerd door Lex Wiersma, in de mooie akoestiek van de Kruisherenkapel, Christmas Carols (Deck the hall, Got rest you merry, gentleman) en enkele prachtige stukken (Kyrië, Benedictus, Sanctus) uit The Armed Man. Na de pauze werd door solisten en het koor The Young Messiah, in de bewerking van Tom Parker, ten gehore gebracht. De prachtige klanken van viool, cello, (contra)bas, gitaar, koper, fluit en slagwerk maakten het helemaal af. We eindigden met Felíz Navidad, waarbij het publiek van de stoel kwam en gezellig meezong.

onze little drummer boy Lars…

onze solisten van The Young Messiah…

samen in kerstsfeer…

het combo met drie violisten, koperblazer, fluitiste, cellist, contrabassist, gitarist en slagwerker…

November 2018 Berlijn

Koor Karakter zingt The Armed Man met 1500 zangers uit 30 landen in de Mercedes Benz Arena Berlijn. Het was een bijzondere uitvoering omdat deze werd gedirigeerd door sir Karl Jenkins, de componist van het stuk.

In de voorafgaande drie dagen werd er geoefend om er een mooi geheel van te maken en leerden we veel nieuwe mensen kennen. The Armed Man is een muziekstuk dat bestaat uit verschillende nummers in verschillende talen en het verhaal vertelt van de impact van oorlog, vroeger en nu, en de wens en noodzaak om te bouwen aan vrede. Samen met 1500 zangers deze boodschap uit te dragen, ondersteund met indrukwekkende beelden en lichteffecten gaf kippevel!
Bijzonder genoeg wordt de voorstelling verschillende keren op de Duitse Tv uitgezonden, oa op 11 november en 24 december 2018.
Kijk hier voor een uitgebreide impressie op Facebook

Mei 2018 “Vluchtige Liefde”

Met onze Udense collega-koren Zangroep Kadanz, Gospelkoor Adaja, Popkoor Sprightly, Jongerenkoor Deux Bornes en kinderkoor De Drieklank, onder leiding van Lex Wiersma en regisseur Gerda Klievink zongen we de indrukwekkende voorstelling Vluchtige Liefde !


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een enthousiast team hebben we gewerkt aan 3 bijna uitverkochte uitvoeringen van Vluchtige Liefde in Theater Markant in Uden. Een project met een uitdaging, waarin we ons als koorzangers muzikaal hebben kunnen uitleven en waarin we samen hebben gewerkt met een groot aantal Udense (muzikale)partners.

Wij namen u mee op een muzikale reis door de tijd van oorlog, herstel en de wens van vrede. Een reis waarbij de vrijheid werd gevierd, maar waar ook werd stilgestaan bij de mensen die geen vrijheid hadden en hun land zijn ontvlucht. Enkele vluchtelingen vertelden hun verhaal, en er waren ook dagboekfragmenten van vluchtelingen uit de eerste en tweede wereldoorlog. Even indrukwekkend als de onschuld en de wens van vrede zoals deze weerklonk in de kinderstemmen.

Met meer dan 150 zangers en solisten uit eigen gelederen brachten we een mooie mix van stijlen: The Armed Men van Jenkins, Mozart’s Dies Irea, Home van Dotan, Brick in the Wall van Pink Floyd, stukken van Carl Orff, Queen en Barbra Streisand, maar ook stukken uit bekende musicals zoals The Phantom of the Opera, Les Miserables, West Side Story en Soldaat van Oranje.

Klik hier voor een impressie van Vluchtige Liefde…

Juni 2017

Koor Karakter heeft The Young Messiah in juni 2017 op verschillende locaties uitgevoerd.

 

 

 

 

 

 

The Young Messiah is een door Tom Parker gemaakte, seventies bewerking van Händels Messiah. Het is een frisse uitvoering in de sfeer van Hair, Jesus Christ Superstar en Little Shop of Horrors.

Mei 2016 Koninklijk Korenfestival 2016

Koor Karakter heeft op 16 mei 2016 meegedaan aan het Koninklijk Korenfestival in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Het korenfestival trok meer dan 2500 bezoekers. Het publiek in de Grote Zaal van het prachtige gebouw was razend enthousiast.

Het Ave Verum (met onze eigen solisten Nellie van Dommelen en Susanne Wiersma) klonk hemels als nooit tevoren in de unieke akoestiek van de zaal en het applaus was navenant. Ook het Kyrie uit de Misa Criolla en Because we believe (beide met eigen solist Roan Raymakers) werd met groot applaus gewaardeerd. De inspirerende sfeer van het Concertgebouw bracht alle leden van het koor op een hoger niveau en we zijn er trots op dat Koor Karakter haar naam weer eer heeft aangedaan. Klik hier voor de prachtige beelden.