Karakteristieke Herinneringen

Koor Karakter kijkt terug op prachtige optredens;

Januari 2019
Koor Karakter zingt in Paradiso Amsterdam. In de prachtige acoustiek van Paradiso klinkt het koor met pianobegeleiding van onze dirigent Lex Wiersma enorm krachtig. Een aandachtig publiek maakt de sfeer nog meer intens.

 

 

 

December 2018
Wat hebben we de afgelopen weken genoten van de Dickens optredens in Padua, Uden Museum voor Religieuze Kunst, Drunen Kerstmarkt, Druten Dickens Festijn en Veghel Noordkade en ons kerstconcert op 22 december in de Kruisherenkapel te Uden!
Bij het kerstconcert zongen we voor pauze, gedirigeerd door Lex Wiersma, in de
mooie akoestiek van de Kruisherenkapel, Christmas Carols (Deck the hall, Got rest you merry gentleman) en enkele prachtige stukken (Kyrië, Benedictus, Sanctus) uit The Armed Man. Na de pauze werd door solisten en het koor The Young Messiah, in de bewerking van Tom Parker, ten gehore gebracht. De prachtige klanken van viool, cello, (contra)bas, gitaar, koper, fluit en slagwerk maakten het helemaal af. We eindigden met Feliz Navidat, waarbij het publiek van de stoel kwam en gezellig meezong.

onze little drummer boy Lars…

onze solisten van The Young Messiah…

samen in kerstsfeer…

het combo met drie violisten, koperblazer, fluitiste, cellist, contrabassit, gitarist en slagwerker…

 

Berlijn Vrijdagavond 2 november 2018
Koor Karakter zingt The Armed Man met 1500 zangers uit 30 landen in de Mercedes Benz Arena Berlijn. Het was een bijzondere uitvoering omdat deze werd gedirigeerd door sir Karl Jenkins, de componist van het stuk.

In de voorafgaande drie dagen werd er geoefend om er een mooi geheel van te maken en leerden we veel nieuwe mensen kennen. The Armed Man is een muziekstuk dat bestaat uit verschillende nummers in verschillende talen en het verhaal vertelt van de impact van oorlog, vroeger en nu, en de wens en noodzaak om te bouwen aan vrede. Samen met 1500 zangers deze boodschap uit te dragen, ondersteund met indrukwekkende beelden en lichteffecten gaf kippevel!
Bijzonder genoeg wordt de voorstelling verschillende keren op de Duitse Tv uitgezonden, oa op 11 november en 24 december 2018.
Kijk hier voor een uitgebreide impressie op Facebook

 

4 & 6 Mei 2018
Project Vluchtige Liefde…

Met onze Udense collega-koren Zangroep Kadanz, Gospelkoor Adaja, Popkoor Sprightly, Jongerenkoor Deux Bornes en kinderkoor De Drieklank, onder leiding van Lex Wiersma en regisseur Gerda Klievink zongen we de indrukwekkende voorstelling Vluchtige Liefde !


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een enthousiast team hebben we gewerkt aan 3 bijna uitverkochte uitvoeringen van Vluchtige Liefde in Theater Markant in Uden. Een project met een uitdaging, waarin we ons als koorzangers muzikaal hebben kunnen uitleven en waarin we samen hebben gewerkt met een groot aantal Udense (muzikale)partners.

 

Wij namen u mee op een muzikale reis door de tijd van oorlog, herstel en de wens van vrede. Een reis waarbij de vrijheid werd gevierd, maar waar ook werd stilgestaan bij de mensen die geen vrijheid hadden en hun land zijn ontvlucht. Enkele vluchtelingen vertelden hun verhaal, en er waren ook dagboekfragmenten van vluchtelingen uit de eerste en tweede wereldoorlog. Even indrukwekkend als de onschuld en de wens van vrede zoals deze weerklonk in de kinderstemmen.

 

Met meer dan 150 zangers en solisten uit eigen gelederen brachten we een mooie mix van stijlen: The Armed Men van Jenkins, Mozart’s Dies Irea, Home van Dotan, Brick in the Wall van Pink Floyd, stukken van Carl Orff, Queen en Barbra Streisand, maar ook stukken uit bekende musicals zoals The Phantom of the Opera, Les Miserables, West Side Story en Soldaat van Oranje.

Klik hier voor een impressie van Vluchtige Liefde…

Koor Karakter heeft The Young Messiah in juni 2017 op verschillende locaties uitgevoerd.

The Young Messiah is een door Tom Parker gemaakte, seventies bewerking van Händels Messiah. Het is een frisse uitvoering in de sfeer van Hair, Jesus Christ Superstar en Little Shop of Horrors.

Originele LP-hoes van The Young Messiah, in de uitvoering van Koor Karakter.Koninklijk Korenfestival 2016

Koor Karakter heeft op 16 mei 2016 meegedaan aan het Koninklijk Korenfestival in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Het korenfestival trok meer dan 2500 bezoekers. Het publiek in de Grote Zaal van het prachtige gebouw was razend enthousiast.

Concertgebouw voorgevel

Het Ave Verum (met onze eigen solisten Nellie van Dommelen en Susanne Wiersma) klonk hemels als nooit tevoren in de unieke akoestiek van de zaal en het applaus was navenant. Ook het Kyrie uit de Misa Criolla en Because we believe (beide met eigen solist Roan Raymakers) werd met groot applaus gewaardeerd. De inspirerende sfeer van het Concertgebouw bracht alle leden van het koor op een hoger niveau en we zijn er trots op dat Koor Karakter haar naam weer eer heeft aangedaan. Klik hier voor de prachtige beelden.