Stabat Mater

 

 

Zing mee met het Stabat Mater van Jenkins

Informatie voor Projectzangers Stabat Mater

Stabat Mater Een uniek werk, geschreven door Karl Jenkins, een zangervaring die je niet mag missen. In de compositie is een klassieke stijl gecombineerd met Arabische muzikale invloeden. Jenkins schrijft meeslepende, ontroerende muziek met prachtige melodieën, soms groots en opzwepend, soms verstild en meditatief, Wie kent niet het beroemdste onderdeel van dit werk het betoverende “Ave Verum”?

Deze Stabat Mater is een modern multicultureel muziekstuk rondom het oeroude thema van pijn en verdriet dat van alle tijden is. Jenkins laat zien dat het verdriet van een moeder bij het verlies van haar kind universeel is. Ongeacht het land waarin het gebeurt.

Karl Jenkins is een componist en voormalig lid van een jazz-/rockformatie “Soft Machine”, hij kreeg bekendheid met het lied Adiemus, wat in de jaren 90 internationale hitlijsten stond. Hij schreef het internationaal geroemde werk “the armed man” waarin hij met moderne klassieke muziek een aanklacht schreef tegen alle oorlogen met als aanleiding de Kosovo crisis.

Een uniek concert, de uitvoering zal een compositie zijn van deze Unieke Stabat mater gecombineerd met de verhalen en gedichten met het thema ‘afscheid en verlies’. Hiervoor is een wedstijd uitgeschreven onder de inwoners van de gemeente Maashorst en onder vluchtelingen uit Oekraïne, zij zullen de uitgekozen gedichten of verhalen voordragen tijdens deze avond. Vanzelfsprekend zal de officiële dodenherdenking een plaats krijgen op deze avond.

De koordirectie is in handen van Lex Wiersma.

Repetitie data:

  • Zaterdag 24 februari 2024 van 10:00 uur tot 16:00 uur in de Schakel.
  • Zondag 17 maart 2024 van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Muziekhuis in Volkel.
  • Zaterdag 30 maart 2024 van 10:00 uur tot 16:00 uur in het Muziekhuis in Volkel.
  • Zaterdag 20 april 2024 van 10:00 uur tot 16:00 uur in de Schakel.
  • Generale repetitie en uitvoering op zaterdag 4 mei vanaf 13:00 uur in de Kruisherenkapel. Concert om 20:15 uur.
  • Als je het leuk vindt kun je ook elke woensdag vanaf 17 januari mee repeteren met koor Karakter van 20:00 tot 22:15 ook in de Schakel.

Adressen:
– De Schakel: Reestraat 49 in Volkel,
– Muziekhuis: Forelstraat 2 in Volkel,
– Kruisherenkapel: Lieve Vrouwenplein 44 in Uden.

Aanmelden van tenoren en bassen kan via info@koorkarakter.nl. Met het aantal sopranen en alten zitten we op niveau, voor hen is inschrijven niet meer mogelijk.

Geef aan welke stemsoort je zingt en of je al ervaring hebt met zingen in het algemeen en het Stabat Mater in het bijzonder.

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen repetities:
– Alleen de zaterdag repetities volgen: € 60,= p.p.
– Elke woensdag mee repeteren met Koor Karakter én de zaterdag repetities meedoen: € 75,= p.p.

Na aanmelding ontvang je eind januari een factuur.

Je dient de officiële partituur aan te schaffen: de Vocal Score van Karl Jenkins Stabat Mater, uitgeverij Boosey & Hawkes.