Verhalen met Karakter

Verhalen met Karakter

Verhalen met Karakter is een uniek project van koor Karakter dat plaats vindt op 4 mei 2024. Het Stabat mater van Jenkins wordt uitgevoerd, samen met de verhalen en gedichten met het thema ‘afscheid en verlies’.

Speciaal hiervoor zullen wij een wedstrijd uitschrijven om de mooiste, liefste en meest ontroerende verhalen en gedichten te vragen van de inwoners van Maashorst.

Het Stabat Mater van Jenkins is een modern multicultureel muziekstuk rondom het oeroude thema van pijn en verdriet dat van alle tijden is. Jenkins laat zien dat het verdriet van een moeder bij het verlies van haar kind universeel is. Ongeacht het land waarin het gebeurt. Om dat uit te drukken voegt Jenkins Arabische, Aramese en Hebreeuwse teksten samen.

Wij willen 4 mei 2024 op een speciale manier de zonen en dochters gedenken die we verloren zijn. Samen met u de inwoners van Maashorst en samen met de mensen die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne. Ook aan hen is gevraagd of zij hun verhaal of gedicht willen delen.

Wilt u bijdragen aan dit mooie project door uw verhaal of gedicht met ons te delen? Stuur dan een mail naar info@koorkarakter.nl.